• Crodeon
 • made in benelux
weather station

Netstroom & zonne-energie

Een weerstation zonder batterijen

Het Crodeon weerstation blinkt uit in eenvoud en betrouwbaarheid. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons systeem te laten werken op netstroom en zonne-energie, batterijen vervangen hoort dus geheel tot het verleden!

Eenvoudig te installeren zonder technische kennis, en uitbreidbaar met extra sensoren indien nodig. Geniet van live weerdata op pc, smartphone of via API.

Crodeon Dashboard

Jouw data in de cloud

Het Crodeon Dashboard is de plek waar de metingen van je weerstation op zonne-energie of netstroom veilig worden opgeslagen.

Geen software installeren. Geen manuele back-ups nodig.

 • Live data op pc, tablet en smartphone
 • Excel-export en API toegang
 • Alarmmeldingen via sms, e-mail of spraakoproep
 • solar panel Reporter

  Weerstation op zonne-energie

  Wanneer je kiest voor een solar powered weerstation, zal de zon de interne accu opladen. De interne accu van je Reporter kan moeiteloos langere periodes zonder licht overbruggen.

  Het zonnepaneel is de ideale oplossing om je weerstation te voeden wanneer je opstelling zich op een lastige, afgelegen locatie bevindt.

 • power grid adapter for Reporter

  Weerstation op netstroom

  Wanneer je kiest voor een weerstation op stroom, wordt het systeem 24/7 gevoed door het net. De interne accu is in staat om het weerstation gedurende een langere periode online te houden tijdens een stroomstoring.

  Als kers op de taart kan hij zelfs een stroomuitvalalarm sturen! Zo ben jij direct op de hoogte.

Een weerstation op netstroom wordt eenvoudig omgevormd naar solar power en vice versa. Onze weerkits worden standaard geleverd met een netstroomoplader en zonnepaneel.

Voor professionals in elke sector

 • festival tent

  Events en festivals

  Vanop afstand zicht hebben op het weer is een must voor wie een festival organiseert. Vooral windsnelheid is een parameter die je het best live in de gaten houdt. Op festival weides is stroomvoorziening vaak een uitdaging. Een weerstation met zonnepaneel is hiervoor ideaal.

 • farmer

  Land- en tuinbouwers

  In de fruit-, land- en tuinbouwsector is een weerstation van levensbelang.

  Geen tijd voor een onbetrouwbaar systeem waarvan de batterijen om de haverklap vervangen moeten worden. Een weerstation met autonome voeding maakt het leven een stuk gemakkelijker.

 • crane

  Bouwbedrijven

  Bewaak je werf vanop afstand! Een weerstation met extra sensoren voor waterniveau of debiet geeft je op elk moment zicht op weer en waterstanden.

  Een weerstation op netstroom functioneert tegelijkertijd als alarm voor stroomuitval op jouw werf.

 • weather station next to cranes

  Vraag het infopakket aan

  Vraag ons digitale infopakket aan. Leer hoe je zelf snel van start kunt gaan. Geen hoge opstartkosten of technische kennis vereist!

  Vraag het infopakket aan 
 • webinar

  Webinar (20 min.)

  Onze solution expert Jonathan legt uit hoe bouwbedrijven, festivals en landbouwers gebruik maken van het Crodeon weerstation.

  Bekijk de webinar 
 • logo Agristo

  Kevin Hostyn, Agristo

  "Wij gebruiken het Crodeon weerstation nu al enkele maanden en kunnen bevestigen dat het inderdaad een zeer gebruiksvriendelijk plug & play systeem is. Na de montage stroomt de data vlot binnen en je hebt er na de installatie eigenlijk geen omkijken meer naar."

 • Binapro

  Jos Pastoors, Binapro

  "Wij waren voor een klant op zoek naar een weerstation met real-time verbinding en online portaal met grafische visualisatie van windrichtingen. Zo kwamen wij terecht bij het Crodeon weerstation. Zowel wij als onze klant zijn hartstikke tevreden over het ultieme gebruiksgemak van Reporter en de online omgeving."

 • logo Lokerse Feesten

  Jo De Vreese, Lokerse Feesten

  "Het Crodeon weerstation geeft ons gedetailleerde realtime data waardoor we nauwkeurig de weersevoluties dichtbij het festival kunnen opvolgen. Dit helpt ons om de situatie beter in te schatten en tijdig de juiste keuzes te maken"

1 de 3
 • Jules Destrooper
 • Mavom
 • SMST
 • Total Energies
 • Aquafin
 • Latem Golf
 • VITO
 • Equans
 • NTT
 • Tomorrowland

Netstroom of zonne-energie: bekijk de gratis webinar

Een weerstation op netstroom of zonnepaneel

FAQ

Hoe werkt het Crodeon weerstation op zonne-energie?

Het Crodeon weerstation blinkt uit in eenvoud en betrouwbaarheid. De kit bestaat uit een Reporter®, een weersensor en een zonnepaneel.

Dit zonnepaneel is krachtig genoeg om Reporter + 4 sensoren te voeden. De interne accu zorgt ervoor dat nachten en zeer bewolkte dagen overbrugd worden. Hierdoor kan jij het weerstation probleemloos op de meest afgelegen locaties plaatsen.

Je kan het weerstation zelf installeren zonder technische kennis en indien nodig nog uitbreiden met drie extra sensoren.

Het Reporter weerstation stuurt zijn meetgegevens via een 4G-verbinding naar de cloud. Op het Crodeon Dashboard kan je alle data in real-time bekijken, op elke pc, tablet of smartphone.

Voor een algemene intro over het weerstation, bekijk je onze webinar hieronder. Aarzel niet om nadien contact op te nemen via info@crodeon.com als er nog vragen zijn.

Kan ik het weerstation zonder batterijen zelf installeren?

Het monteren en opstarten van Reporter duurt slechts enkele minuten. Wanneer je het toestel ontvangt, is het alvast voor jou geconfigureerd en ingesteld. Je hoeft enkel aan te melden op het Crodeon Dashboard en de sensoren aan te sluiten. Via het Dashboard kun je met 1 klik je Reporter inschakelen om te beginnen meten. Daar heb je ook de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen, zoals het meetinterval en de alarmlimieten.

Qua stroomtoever kan je kiezen uit een eenvoudige netstroomoplader (als je toegang hebt tot het stroomnet) of een klein zonnepaneel wat de installatie volledig autonoom maakt.

Reporter® moet jou vooral tijd besparen, en geen tijd doen verliezen. Daarom zorgt Crodeon dat de opstart en activatie zorgeloos en vlug verloopt. Jij moet je als klant geen zorgen maken over software, connectiviteit en hosting.

Heb ik wifi nodig?

Je hebt geen wifi nodig. Reporter heeft een industriële simkaart aan boord om verbinding te maken met internet via het gsm-netwerk (NB-IoT, Cat-M en 2G). Je hoeft dus geen wifi of ethernet te voorzien. De simkaart wordt door Crodeon vooraf geïnstalleerd.

Met welke sensoren kan ik het weerstation uitbreiden?

Het basispakket bevat een weersensor die 8 parameters meet:

 • Temperatuur, dauwpunt, natteboltemperatuur
 • Relatieve luchtvochtigheid
 • Windsnelheid, windpieksnelheid
 • Windrichting
 • Regen

Daarnaast kan je het Crodeon weerstation uitbreiden met nog 3 extra sensoren uit onze shop, zoals waterniveau, grondwaterniveau, kWh, bodemvochtigheid, bladnat, debiet, druk, zuigspanning, lichtsterkte, etc... Vraag hierboven het infopakket aan voor een overzicht van de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een solar powered weerstation en een weerstation op netstroom?

Het grote verschil tussen de twee manieren van stroomtoevoer ligt aan een aantal factoren. Elke Reporter (en dus ook het Crodeon weerstation) beschikt sowieso over een krachtige interne accu).

Afgelegen locaties: op afgelegen locaties is het meestal lastig om toegang te krijgen tot het stroomnet, in dit geval is een autonome stroomvoorziening zoals een zonnepaneel handiger in gebruik dan proberen een stopcontact te vinden.

Stroomuitvalalarm: om stroomuitval van het net te detecteren moet er een verbinding met het net zijn. De connectie via de netstroomoplader zorgt ervoor dat jij op de hoogte wordt gehouden van onderbrekingen in het stroomnet. Het zonnepaneel kan deze onderbrekingen niet detecteren.

Blikseminslag: wanneer je een weerstation op een hoge plek installeert zou deze gevoeliger kunnen worden voor blikseminslag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoog bovenop een flatgebouw, een hoge tentenconstructie bij een festival etc. Indien Reporter geconnecteerd is aan het stroomnet kan deze elektriciteit van de blikseminslag het stroomnet makkelijker binnendringen.

Wanneer Reporter aan een zonnepaneel verbonden zit, is die directe connectie met het stroomnetwerk weg.

Kan ik gelijktijdig netstroom en een zonnepaneel gebruiken bij mijn weerstation?

Nee, wanneer je zowel een zonnepaneel als een netstroomoplader aansluit op dezelfde Reporter kan het materiaal kapot gaan. Je zult moeten kiezen welke stroombron je wilt gebruiken.

Uiteraard is het perfect mogelijk om de ene stroombron te ontkoppelen en de andere stroombron vervolgens op de nu lege connector aan te sluiten.

Moet ik de interne accu van dit weerstation vervangen?

Er wordt gesproken over een interne accu die Reporter helpt om stroomonderbrekingen te overbruggen. Deze interne accu bestaat uit herlaadbare batterijen die jij niet hoeft te vervangen. Reporter laadt deze automatisch op dankzij het zonnepaneel of de netstroomverbinding.

Wat is het voordeel van een weerstation zonder batterijen?

De grootste voordelen van een weerstation zonder batterijen zijn dat jij geen batterijen meer hoeft te vervangen. Het vervangen van batterijen kan namelijk een lastige klus zijn wanneer jouw weerstation op een afgelegen locatie staat waar jij speciaal naartoe moet reizen.

Ook wanneer jouw weerstation op een hoge plek werd geïnstalleerd is het lastig om batterijen te vervangen. Denk hierbij aan het moeten huren van een hoogtewerker of nog erger: moeten staan klungelen op een ladder om de batterijen te verwisselen.

Vergeet de verloren data niet, wanneer jouw weerstation uitvalt omdat de batterijen leeg zijn zullen er veel gegevens verloren gaan.

Een weerstation met zonnepaneel of netstroom lost deze problematiek eenvoudig op!

Draadloze monitoring, eindelijk echt eenvoudig

©2023 Crodeon Technologies BV | Algemene voorwaarden | Privacybeleid
BE0642.754.761 | Technologiepark-Zwijnaarde 82, 9052 Gent, Belgium